SKRIVET: 2009-06-30, kl 19:29:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Benjamin Buttons otroliga liv

Hulda är här nu väntar vi på Nicole. Vi ska kolla på Benjamin Buttons otroliga liv, som är otroligt bra! Såg den på bio, och det är verkligen en bra gjord film. Skådespelarna är hur bra som helst, filmen är annorlunda och den var jättebra!
 Dags nu. Ha en bra kväll!

SKRIVET: 2009-06-29, kl 22:05:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Picknik

Kom precis hem från Hulda. Vi kollade klart på Harry Potter och jag bara älskar den mer och mer! Synd att man får vänta tills nästa kommer på bio. Sen blev de picknik ungefär 50 meter från Huldas hus, kändes som när man var liten och gick ungefär så långt fast då tyckte man att man var jättelångt borta. Pickniken bestod av grönt té, otroligt gott. Har aldrig varit så förtjust i grönt té men nu har jag börjat bli det!
 Snart dags att gå och lägga sig, imorgon blir det träna och sen stan! Ska köpa nåt till Elvira som fyller år på torsdag.
Godnatt, Amanda



Bild från pickniken ikväll, hur ysigt som helst!              

SKRIVET: 2009-06-29, kl 16:09:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sprungit!

Det blev en runda, trots allt! Det var hur skönt som helst, trots värmen och myggen. Nu ska jag snart in i dushen, och sen äta innan jag ska va med Hulda. Vi ska kolla klart på sista delen av Harry Potter och fenixorden, eftersom vi inte hann med hela sist. Hulda nämnde att de va som gjorda för en årskull, och jag håller med. Första filmen är lite som en barnfilm, andra lite vuxnare och så går det uppåt. Femman som vi tittar på nu är faktiskt lite obehaglig emellanåt och även Harry, som förut var en "snäll liten pojke" har mognat han också. Har precis börjat läsa om böckerna (var ett tag sen så jag kommer knappt ihåg dem!) och ska se om de är likadana de också, den första är i alla fall rätt lättläst!
Nu blir det i alla fall att dusha och äta, sen Hulda. Kankse blir det att ta en smoothie eller gå en runda ikväll också?

Wonderland - Sunset Bikini Set
Jag vet att jag är otroligt efter,
men är inte dehär bikinina från Nelly.com helt underbara!
Speciellt knytet därbak (syns tyvärr inte på denhär bilden)
Jag tycker jättemycket om den blå, men den röda är inte fel den heller!
298 kronor kostar den, och om det blir en ny bikini för mig denhär sommaren,
står den här klart högst upp på listan!

SKRIVET: 2009-06-28, kl 18:00:27 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kalmar slott

Idag har jag varit på Kalmar slott med mamma, pappa, Alexander och Vincent. Rätt konstigt att man inte ens tänker på hur fint det är när man bor i Kalmar. 
 Nu när vi kom hem badade Alexander och Vincent i poolen. Jag själv har bara tagit det lugnt hela dagen, har varit jätteskönt!
 Igår blev det att kolla Harry Potter med Hulda, efter att ha haft piknick hos Nicole. Pickniken var verkligen otroligt mysig, vi åt jordgubbstårta och kex och drack kaffe. 
 Ikväll får jag se vad det blir att göra, är rätt pepp på att röra på mig så antingen blir det väll att gå/springa en runda med nån, eller själv, eller så får jag se om någon har ett bättre förslag.
Ha det bra!

Amanda

SKRIVET: 2009-06-26, kl 16:38:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nicoles födelsedag!

Har precis varit och köpt mig lite nötter. Har ju godisförbud nu i sommar, och har bestämt mig för att inte ens äta det naturgodis som det är choklad/yoghurt i, men lIte nötter får jag unna mig! Det får ju naturligtvis inte bli för mycket av det heller, men när Alexander och Vincent ska sitta och vräka i sig chips så tyckte jag att jag kunde få köpa ett hg nötter!
 Ska dessutom säga att det är Nicoles födelsedag idag! Ringde för en stund sen och sa grattis. Imorgon ska jag dit på lite eftermiddagsfika. Ett grattis ska jag i alla fall ge henne här på bloggen för det, och så mycekt mer, är hon värd!
 Ikväll kankse det blir att gå en runda med Hulda, annars blir det nog ännu en lugn kväll.

Amanda

SKRIVET: 2009-06-26, kl 12:32:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Michael Jackson, bortgången

Vaknade upp till den hemska nyheten att Michael Jackson har gått bort. Han var verkligen kung inom all pop, tänk själv att vara så omtalad och popular ända från det att man är barn tills man dör som 50-åring! Han är verkligen en legend. 


 

SKRIVET: 2009-06-25, kl 23:31:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Snart läggdags

Ja, snart är det dags för mig att gå och sova. Kan behövas efter denhär dagen, glömde berätta det men Alexander är sjuk och det gör hela denhär barnpassningssaken lite krånglig. Men ändå är det så kul, och de är så mysiga! 
 Har varit ute och gått en runda med Josephine, passade på att vänja mig vid mina nya hårförlängningar (de är från Happyhair, lightest blond). Det är verkligen ovant! Nästa vecka blir det att klippa sig, Hulda ska med som moraliskt stöd (jag hatar att klippa mig, brukar sluta i tårar eftersom jag inte passar i kort hår men det är så slitet så det måste klippas!). 
 Imorgon blir det att ta det lugnt, ska kolla lite film med Alex och Vincent och baka pannkakor. På kvällen kankse det blir
att gå ut och gå med Hulda. Hon smsade dessutom mig idag och berättade att Veronica Maggio kommer till Kalmar! Någon som vet hur mycket det kostar att gå och titta?
 Innan  jag ska sova ska jag i alla fall smörja in mig med Dove´s Summer Glow, passar bra eftersom jag vill bättra på brännan! Ska även skölja ansiktet med Vera Deeply cleansing facegel, som jag tycker är helt underbar! Jag har lite problem med finnar som poppar upp här och där, och denna hjälper verkligen! Ska dessutom smörja lite med tandkräm, vilket jag också tycker funkar! Jag måste säga att jag tycker det är apotekets ansiktsvatten som funkar bäst. 
 Tidigare ikväll gjorde jag dessutom en jättegod smoothie på yoghurt, färska jordgubbar, kiwi och banan. Jättegott!

God natt


Någon mer än jag som märkt resultat?

SKRIVET: 2009-06-25, kl 15:51:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

25/6

Ursäkta för dålig uppdatering, har haft fullt upp! Igår tränade jag med Kim, Nicole och Hulda. Efter det stan med Hulda, köpte en tunika på Gina tricot, bilder kommer kanske! 
 Idag blev det Ölands djurpark med Alexander och Vincent, och mamma och pappa. Förstår verkligen  att jag gillade stället när jag var liten! Vincent vann dessutom högsta vinst, en jättestor mus, den är större än honom själv! 
 Ikväll blir det att ta de lugnt, ska bli skönt!

Love, Amanda 

SKRIVET: 2009-06-23, kl 16:42:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

23/6

Dagen började med att vi åkte och hämtade Alexander och Vincent (min brors söner) i Lenhovda, som ligger mellan Jönköping där min bror bor och Kalmar där jag bor. 
 Sen blev det att åka till Mc´Donalds och äta. Jag tog en sallad, vilket jag faktiskt tycker är godare än den "vanliga" maten där!
 Efter det blev det att åka ner till hamnen och kolla båtar och äta glass. Och nu sitter jag hemma efter att varit med och tittat när Alex och Vincent badade poolen vi köpte igår (en såndär liten pool alltså, och jag badade inte!). Jag somnade i solen också, så känner mig helt borta.
 Ikväll kanske det blir att gå en runda, annars bara ta det lugnt. Upp vid nio i morgon, ska träna vid tio. 
Ha en bra kväll!

Amanda

SKRIVET: 2009-06-22, kl 21:10:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Håret


Inte världens bästa bild, men får duga.
Ska nog klippa av ett par cm, eller vad tycker ni?

SKRIVET: 2009-06-22, kl 21:04:11 | PUBLICERAT I: Allmänt

Smycken



Hårspänne Åhléns 60 kr (70% rea)
Armband Gina Tricot 50 kr
Armband Vila 80 kr

SKRIVET: 2009-06-22, kl 20:58:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Kläderna!


Randig klänning BikBok 299 kr

Randig kofta H&M 149 kr

Blommig klänning BikBok 150 kr
Blommig byxdräckt Gina Tricot 199 kr

SKRIVET: 2009-06-22, kl 20:47:43 | PUBLICERAT I: Allmänt

22/6

Stan idag med Kim, som sagt. Blev faktiskt bara ett par armband inhandlat, fast det blev ju tillräckligt igår egentligen! Vi hade i alla fall jättekul. Dock blev det ingen träning, p.g.a att någon hade parkerat fel så bussen inte kom igenom där den skulle. Vi satt där i nästan fyrtio minuter innan bussen kom! Så när vi väl hann till gymmet, så var det tjugo minuter till stängning. Blir att gå en lång runda i stället. Vi tänkte faktist gå en hel mil, lite motion blir de i alla fall!
 Dessutom kom mina hårförlängningar idag, slänger in en bild på dem tillsammans med mina senaste inköp!

SKRIVET: 2009-06-22, kl 11:58:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

22/6

Satt uppe lite för länge igår, kom i säng lite innan tre skulle jag tro, så idag är jag trött! 
 Blir stan idag igen, med Kim. Hon ville ha hjälp med att hitta ett par fina kjolar, så jag lovade att hjälpa henne att hjälpa till att hitta något. Höga kjolar är verkligen ett av mina favoritplagg, skulle nog utan att överdriva, kunna säga att jag bodde i dem hela vintern och våren! Nu har jag dock kommit ifrån dem lite, men bara lite.
 Blir kankse träning ikväll, eftersom Kim också tränar på samma gym som jag. Och jag behöver det verkligen! Har inte tränat sen i torsdags, och jag börjar bli riktigt sugen nu!
 Tänkte slänga in en bild på  mina senaste köp när jag kommer hem, låter väll som en bra idé? Tänkte lägga in både det jag köpte igår, det jag eventuellt köper idag (ska försöka hitta en tunika på gina tricot, som Blondinbellaåvisade igår på sin blogg, men den har antagligen inte kommit hit än...) och kanske lite till som jag hittat på senaste. Låter väll bra? Nu blir det att fixa sig innan jag åker.

Ha en bra dag!

SKRIVET: 2009-06-22, kl 00:43:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

21/6

Kan börja med att skriva att midsommar var lyckad! Min opepp känsla gick över när jag anlände till köpingsvik, och kvällen blev verkligen jättekul! Först blev det fika med Josephines familj och deras vänner, och det var såklart jättetrevligt. Efter det blev vi bjudna på förfest i grannstugan, hur mycket bättre kan en kväll börja? Vi körde ölspelet, pratade och dansade. Efter ett tag drog vi till campingen, och där var det människor! Rebecca och Micka försvann rätt snabbt, men jag, Julia och Josse höll ihop nästan hela kvällen och träffade en massa folk! När vi kom tillbaka till stugan var de efterfest hos grannarna, och det blev lugnt. Gick och la oss strax innan tre, och vaknade igen ungefär nio, halv tio. Åkte hem runt tolv, och gick och tog det lugnt hela dagen. Rätt skönt efter en lång kväll!
 På kvällen kom Hulda och vi kollade på andra Harry Potterfilmen, åh vad jag tycker om dem! Och vem kan låta bli att tycka att Harry och Ron är sjukt snygga? Inte jag! Om jag inte har nämnt det så ska jag och Hulda ta oss igenom alla filmerna innan sexan kommer, och ikväll är det trean och kanske fyran som gäller, vi får dessutom sällskap av Nicole ikväll. Hoppas hon kommer ge sig och gilla filmerna lika mycket som jag och Hulda!
 Efter andra filmen igår, kom i alla fall Rebecca med ännu en film (och även en påse grillchips, och där hade vi receptet på en lyckad kväll när man vill ta de lugnt!). Filmen var Twilight, jag är helt kär i den! Såg den när den gick på bio, och fastnade på en gång. Har läst alla böcker, ettan till fyran, och ser fram emot nästa film!
 Idag blev det en dag på stan med Nicole och Hulda. köpte en herrklocka på Ur och Penn, en klänning på BikBok, ett armband föreställande en blomma i läder, ett hårspänne och ett läppglans! 
 Som sagt, lugn kväll ikväll med.

 RonWeasley.jpg Ron Weasley (Rupert Grint) image by Cinnabun1322
                                                        Vem kan låta bli att bli totalt älska dem?






Kan inte heller låta bli att slänga in en bild på klockan jag köpte idag,
Regal water resistant, köpt på Ur och penn. Kostade egentligen 498 kronor men jag
fick den för halva priset! Har länge velat ha en herrklocka, så är jättenöjd!

SKRIVET: 2009-06-18, kl 11:08:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

18/6

Imorgon är det midsommar och jag är hur opepp som helst! Just nu känns det som att jag hellre sitter hemma med en påse naturgodis och en bra film, men lär ångra det.
 I förrgår blev det träning (har träningsvärk än) och sen på kvällen hem till Hulda och kolla i gamla skolkataloger. Hur kul som helst! 
 Igår blev det att gå till skolan och lämna gamla böcker, så fick träffa allalärare igen! Inte alla, men i alla fall en hel del var där. På kvällen blev det cupcakes med Josephine. Misslyckat och alldeless för sött!
 Idag ska jag träna med Hulda, trots extrem träningsverk sen i tisdags. Men det sägs ju att det är bra att träna när man har träningsverk?
 Snart ska det i alla fall bli att göra frukost, och sätta mig med den och nya ELLE (tog ett tag innan jag köpte den, så den är ny för mig!) och bara ta det lugnt. Vad gör man annars när det regnar?
 Ska först bara berätta om hur otroligt ledsen jag är över hur Grey´s Anathomy slutade! Både Izzie och George var absolut två av mina favoriter, och jag hade verkligen hoppats på ett bra äktenskap mellan Izzie och Karev! Ush, hade nog inte varit glad än om inte Hulda kommit med den glada nyheten om att hon ska dra med mig till Liseberg senare i sommar! Det ska bli jättekul!


Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-15, kl 11:27:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

15/6

Känns inte riktigt som sommarlov, men ska försöka få till känslan idag!
 Elvira sov här inatt, och idag ska jag till stranden med samma brudar som jag var där med igår (ungefär samma åtminstone). Och det är väll ett bra sätt att inviga sommaren, två dagar i sträck på stranden?
 På fredag är det midsommar, sjukt vad tiden går fort! Ska antagligen till Köpingsvik då, vilka mer ska dit?
Nu måste jag cykla iväg, stranden som sagt. Skriver kanske mer ikväll!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-13, kl 09:19:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

13/6

Då har man slutat nian då. Det känns konstigt, eller så är det bara det att det inte känns alls.
 Hela avslutningen var i alla fall otroligt lyckad! På dagen åt klassen på Thai Silk, efter att ha varit på kattrumpan och badat, spelat kupp och massa annat. Slutade lite innan tolv, så det blev en runda med Michelle och Nicole på stan. Michelle köpte ett par jeanstights och jag köpte en kofta. Sen hem och hämta mormor, och sen göra sig i ording.
 I kyrkan höll prästen och rektorn tal, och föräldraföreningen delade ut stipendium. När betygen delades ut klappade alla händer och skrek, och när jag skulle ta mitt slutbetyg rann tårarna mer än de gjort på hela kvällen!
 Sen blev det kramkalas, det är otroligt hur jag kommer sakna alla!
Efter det hem och äta och fika och sen till elverket och festa. Det var också otroligt lyckat! Alla var där, både vanliga gänget och de som inte brukar vara ute så mycket. Finns inte så mycket att säga om kvälle, bara just det att den var så lyckad!
 Igår blev det sjuornas/åttornas avslutning sen stan med Hulda, träffade Sara med inne på Corner. Kvällen blev slapp, skönt det med mitt dunkadunka som hållt på i mitt huvud hela dagen. Nu blir de iväg på körskola!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-11, kl 15:22:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

11/6

Igår var som sagt avslutningsfesten, och den blev hundra gånger mer lyckad än jag någonsin kunnat tro! 
 Jag och resten av festkommitén åkte dit rätt tidigt och började fixa med allt, och vi fick även tid till att fixa oss. Vi la ut tipsrundan, la fram namnlapparna, fixade singstar mm. 
 Vid sex kom alla andra, och då fick de gå tipsrundan och efter det fick de en drink medan vi minglade och hälsade alla välkomna, och det var otroligt bra stämning! Det dröjde inte länge förrän vi satte oss till bords och började serveras den underbara maten. Till förrätt blev det västerbottenpaj, marinerade kräftstjärtar, bröd och sallad. Något av det bästa jag ätit, men samtidigt någonting jag kan tänka mig många tyckte om (det finns ju ganska många som hellre äter pizza än fin mat på lyxrestaurang..). På borden låg bilder på våra lärare när de var unga, och det blev en tävling att gissa vem som var vem. 
 Strax efter att förrätten, som bestod av örtfyllt kytcklingbröst och rotfruktskaka med rödvinssky, berättade vi hur vi skulle ta reda på svaren till tipsrundan; nämligen genom att ta reda på dem! Första frågan vi skulle lista ut svaret på var vem som skulle klara sig bäst utomlands av Annelie (kuratorn på vår skola) Och Katarina (min svensk- och bildlärare). Vi tog reda på detta genom att ge dem "norska ord" att lista ut vad de betydde (t.ex guleböj- banan). Det var otroligt roligt, speciellt senare när vi gick igenom svaren!
 Under middagen sjöng dessutom lärarna en sång med melodin från E.M.Ds baby goodbye och text om oss elever! Vi skrattade tills vi nästan grät, och jag vet inte om jag någonsin tyckt om mina lärare så mycket som just då!
 Vid efterrätten, hallonmousse och  chokladglass med bär, höll rektorn och Gabbe och Anton tal. Det var jättefint, blev helt rörd!
  Sen var det dags att ta reda på fler av svaren på tipsrundan. Rektorn vann bland annat över Björn (SO-lärare) i armbrytning och Pernilla var bättre på att hålla ett leende på läpparna än Ulrika, när de åt citron. 
 Senare på lvällen blev det dans, vilket inte kunnat vara mer lyckat! Jag trodde att många skulle stå och titta på , men som vi alla dansade! Jag var inte ensam om att få gå och torka svetten ur pannan med jämna mellanrum. Och vi hade alla så otroligt kul!
 Tack till alla som var där oich ¨även till personalen på Stufvenäs, synd att sista kvällen i nian skulle vara den bästa!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-09, kl 21:49:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

9/6

Tiden går för fort! Imorgon är sista dagen i skolan (torsdag är klassens dag och då ska vi vara någon annanstans) och dessutom avslutningsfest! Ska bli jättekul tror jag, tycker vi i festkommitén har lyckats rätt bra? 
 Morgondagen börjar hur som helst med körövning inför nians skolavslutning, och efter det blir det städa (och så ska Hulda sminka mig och sätta dit lösnaglar på mig, hon är jätteduktig på sånt!). Halv ett måste jag och de andra i festkommitén åka och fixa där vi ska va (hemligt än så länge)  och fixa oss där! Blir förhoppningsvis en kul kväll med god mat, underhållning och dans!
 Sen blir det dags att åka hem och göra sig i ordning för dagen efter blir det klassens dag, och skolavslutning. Kan inte fatta att jag slutar grundskolan! 
 Idag var i alla fall en rolig dag. Vi fick för oss, i lördags, att vi skulle göra nåt kul dehär sista dagarna. Så idag blev det att fixa oss med lite "emo"- stil. Tycker för det första att det är en sjukt snygg stil, och så är det kul att se lite annorlunda ut än vad man brukar för en gångs skull. Kan dessutom berätta att det var lite protest från min sida, är sjukt trött på folk som behandlar andra efter klädstil! och som sagt, hur snyggt är det inte med själva hardcore-stilen?
 Det roliga var i alla fall att vi satte upp bilder på oss själva från de tre gångna åren! Det var bilder på hela gänget, på Micka med ostbågar i näsan, på mig i sexan (fyra år sen men ändå), en och annan fyllebild och arangerad strulbild på Jossah och Hulda. Allt för att tacka för våra tre högstadieår ( matkriget fick vi skippa, vill inte bli av med lämpet). Imorgon blir det kurragömma med dunk! Inga ska glömma oss, har vi bestämt.
 Två dagar kvar till skolavslutning då, kan inte tro det!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-08, kl 20:30:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

6/6

SKRIVET: 2009-06-08, kl 20:27:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

8/6

Kom precis ut ur dushen, välbehövligt efter två och en halv timmas träning! Först värmde jag upp lite i någon kvart, sen gymintroduktion (kunde det mesta, men var ändå bra att gå igenom så jag gjorde rätt) i nästan en timma och sedan gå igenom allt som det skulle vara. Lägg på ett spinningpass på det, och där har du min eftermiddag!
 Innan träningen har jag spelat teater, för världens mest respektlösa publik. Måste faktiskt erkänna att jag aldrig varit med om något sånthär! Var och vad jag än spelat med i under mina nio år på triangelteatern så har det alltid varit  uppskattat och publiken har varit mer eller mindre fantastisk! Idag var de allt annat än fantastiska. 
 Men när jag ändå pratar om teatern kan jag berätta att jag och några där ska åka till Tyskland i
sommar! Ska bli jättekul, åka till ett annat land och spela tater och så i fyra dagar. 
 I morgon blir det att göra synundersökning (behövs ju om man ska köra bil), kolla upp mitt bett på armen (en del har kommit fram till mig på stan och frågat vad som har hänt, så är nog dags att kolla vad det är) och eventuellt träna. 
 Dessutom kom spexfotokatalogen idag, en del är verligen helt sjukt bra och roliga (medan andra är väldigt tråkiga och har inte ens klätt ut sig!)
 Nu blir det att ta de lugnt, hörs kanske imorgon!

Slänger in en bild från Nicoles tjejkväll dessutom!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-06, kl 10:50:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

6/6

Nationaldagen idag, och där med ska jag till Coop och dela ut tårta med teatern. Föreningen får 1500 för det och pengarna går till till exempel festivaler och om vi ska spela någonstans långt borta, men även till rekvesita och liknande. Så tyckte det var dags för mig att hjälpa till. 
 Efter det blir det Hulda, och sen tjejkväll hos Nicole. Ska bli mysigt, om vädret blir bra ska vi grilla och bada badtunna. Håller tummarna för vädret! 
 Ska bli kul att det är alla de "vanliga" tjejerna, vi kommer ju snart till olika skolor. Det ska dock inte skilja på oss, eller hur?
 Igår på vuxenveckan var det mest föreläningar, de mest intressanta var om Unga företagare och Kumulus (volontär och utbyte). Dessutom kollade vi på dagboken, och det måste ju vara en av de bästa filmer som gjorts! Vad det hade med temat "vuxenvecka" vet jag dock inte.
 Blev träning sen, med Hulda, sprang i ungefär 40 minuter, körde lite crosstraining och styrka. Jätteskönt!
Nu msåte jag sluta, ska äta frukost innan jag åker.

Love, Amanda 

SKRIVET: 2009-06-04, kl 17:09:59 | PUBLICERAT I: Allmänt

4/6

Vuxenveckan började idag för oss nior. Idag, imorgon, på måndag och på tisdag ska vi tydligen lära oss allt vi behöver veta i vuxenlivet. Började med samlevnadsfrågor imorse, sjukt onödigt men ändå rätt kul. Sen fick vi besök av nån tråkig lo-tant som skulle lära oss söka sommarjobb, och göra reklam för facket. Varannan mening berömde ho facket för allt bra de gjort. Efter det kollade vi på en film om kvinnomisshandel, och hade diskution om det efter. Helt otroligt hur många kvinnor som lever i rädsla för sina männ. Och ännu mer skrämmande var att i genomsnitt för varje klass skulle 1-2 kvinnor bli slagna av sina män i framtiden. Helt sjukt att det fortfarande finns de som tycker att detta är rätt!
 På eftermiddagen hade de andra rollspel, men jag fick vara med festkommittén. Börjar hända nåt där nu! Efter det fick vi information om övningskörning (fyllde dessutom i mina papper om det idag). Körträning blev det också efter skolan, och börjar faktikst lära mig låtarna oich det börjar låta riktigt bra!
 Snart blir det teater¨ för sista gången denna terminen, hoppas uppspelet bli bra på måndag!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-03, kl 20:09:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

3/6

Har precis varit på träning, helt underbart skönt! Gymmade för första gången i mitt liv, på söndag eller något blir det  att boka guidning med någon där, som  kan visa mig hur man gör med maskinerna och vad jag ska träna och vad!mEtt spinningpass med Hulda blev det också, jätteroligt! Kul att vara igång igen.
 Fick reda på lite betyg idag med, VG i både SO, svenska och bild. Hade varit kul att höja sig, men är ändå rätt nöjd.
imorgon startar vuxenveckan. Vi ska tydligen få lära oss allt möjligt som kan vara viktigt att kunna i vuxenlivet, ska bli intressant. Missar ju tyvärr större delen av måndagen, ska spela teater i Ålem, så får hoppas det inte är nåt jättekul då.
 imorgon är det exakt en vecka kvar till skolavslutningen, känns jättekonstigt. Har gått på samma skola i nio år, tre år med klassen (minst, en del är med sen låg och mellanstadie). Tänk att alla de som är en självklarhet att träffa varje dag kanske det dröjer länge tills jag träffar efter sommaren. En del kanske jag knappt kommer träffa alls? Jag har inte så bra kontakt med min klass, men den har blivit bättre så nu känner jag verkligen att jag kommer sakna dem!
 Och korridorerna som jag gått fram och tillbaka genom varje dag i tre år, letktionerna jag har gått (och inte gått) på, rasterna, lärarna, ALLT! Jag kan nog komma på flera tusen saker jag kommer sakna. Är bara att hoppas att gymnasiet blir lika bra.
 Nu blir det att ta en snabbdush, trots att jag verklige längtar efter att använda de nya prudkterna mamma köpte till mig hos frisören idag. Jag har så slitet hår, så nu har hon köpt produkter som förhoppningsvis förbättrar det! desutom blir det klippning dagen efter skolavsluningen, är verkligen nervös! Hatar att klippa mig, men det är nödvändigt. Sen blir det Grey´s med mamma och ett telefonsamtal till Hulda!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-03, kl 07:36:52 | PUBLICERAT I: Allmänt

3/6

Herregud, tiden närmar sig! Nu är det bara åtta dagar kvar till skolavslutningen, och inte ens alla är skoldagar. Idag är som sagt sista rikåtiga skoldagen, så jag hoppas att vi har ebtygssnack i SO:n, bilden och svenskan. 
 Efter skolan blir det första gången för ämig på friskis och svettis gym, men kör såklart ett spinningpass också. Härligt!
Nu blir det en kopp kaffe och sen skolan.

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-02, kl 21:42:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

2/6

Idag var näst sista riktiga skoldagen! Hade sista matten (prov, fattar inte varför eftersom de inte avgör mycket), sista NO:n (spelade kort med Micka och Malin), sista slöjden och sista kören. Kören var det värsta, jag kommer verkligen sakna det. Det är verkligen lugnande att sitta där och sjunga med alla andra. Och Eva, underbara Eva! Jag tyckler verkligen om henne, hon måste vara den bästa musikläraren någonsin. 
 Efter skolan åkte jag och Hulda hem till henne och jag hjälpte henne med bilduppsatsen, det blev väldigt bra! Sen blev det té och kaffe hos mig. På vägen hem till mig såg vi en moppe som verkade bekant.. bara det att på moppen skulle Jossah ha suttit och inte nån i åttan! Att tjejen dessutom hade sasmma hjälm som Jossah och att Jossahs moppe hade blivit snodd samma dag gjorde inte saken mer intressant. Och hade vi inte rätt, självklart hade hon snott moppen! Är
 så arg, varför kan inte vissa hålla fingrarna i styr? Men  nu är i alla fall moppen tillrätta. 
 Prayade med en aggresiv Elvira nyss, på torsdag blir det sushi med henne! Underbart, var länge sen.

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-01, kl 21:07:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

1/6

Nu har Josephine gått, så tänkte berätta om min eftermiddag! 
 Åkte som sagt in till Friskis&svettis för att fixa sommarkort, bara 350 kronor för maxkort hela sommaren. Är rätt bra när man ska prova på nåt nytt! Så på onsdag blir det att träna, både gym och spinning. 
 När jag hade fixat kortet åkte jag och Josse och tig ett dopp, och sen hem och göra fruktsallad! Helt underbart, med tanke på att jag inte hade ätit sen i skolan. Och är inte fruktsallad underbart?
 Nu ska jag snart gå och lägga mig, ska bara ringa Hulda och kolla hur det blir med vårt läxläsande imorgon!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-01, kl 15:23:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

1/6

Dagen började med engelska, fick reda på att jag hade kvar mitt MVG i engelska så nu kan jag äntligen pusta ut! Efteråt hade vi matte. Ska ha matteprov imorgon, förstår inte meningen med det när det bara är två riktiga skoldagar kvar! På torsdag och fredag är det nämligen vuxenvecka och samma sak de tre dagar som är kvar nästa vecka. Svenskan blev uppskjuten med tjugofem minuter, så det blev långrast! 
 Efter rasten blev det utdelning av några uppsattser från sjuan! Det var allvarligt talat länge sen jag skrattade så mycket. På framsidan var det en ful bild som jag målat på migsjälv och hela uppsattsen var otroligt dåligt skriven och gick ut på att berätta om mina så kallade vänner på den tiden. Det kallar jag flashback!
 Lunchen tillbringades med Nicole, Hulda, Michelle och Josse oich sen var det dags för sista gympalektionen på Lindsdalsskolan! Kändes skönt, men ändå otroligt sorgligt. Vi hade dessutom vikarie, och jag som tycker om min gympalärare (trots att jag hatar ämnet han undervisar i).
 Gick på spanskan för en gångs skull, onödigt för vi hade vikarie. Sen SO där vio pratade om EU. Tycker EU är ën ganska bra idé, men förstå¨r inte rikyigt varför vi ska betala ca tjugofem miljarder när vi bara får tillbaka ungefär tolv? Min SO-lärare försökte förklara, men förstå fortfarande inte. 
 Nu ska jag umgås med Josse och vi ska in och köpa träningskort till mig och sen bada!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-06-01, kl 07:48:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

30/5


Hela gänget på springbreak (Lina tar bilden)

SKRIVET: 2009-06-01, kl 07:47:01 | PUBLICERAT I: Allmänt

1/6

Oj, redan första juni! Tiden går extremt fort. Elva dagar kvar till skolavslutningen, jag blir mer och mer nervös hela tiden. Jag vill inte! Jag vill gå i Lindsdalsskolans korridorer med samma folk, samma lärare samma sönderslitna stolar och samma tråkiga träskåp i hela mitt liv.
 Idag blir det kanske att kolla körskola, blir väll att börja nu så jag åtminstone kan köra lite när det väl är dags för körkort. Måste erkänna att jag är totalt värdelös på bilar och sånt!

Love, Amanda