SKRIVET: 2009-07-28, kl 17:09:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Spinning snart!

Idag blev det som jag sa tidigare att träffa Sofie. Vi gjorde inte så mycket, pratade och pärlade lite. Gick ut och gick lite med.
 Snart är det dags att cykla in till stan. Är jättepepp på att spinna!
Imorgon ska jag vara med Elvira, och på kvällen ska jag på Harry Potter för andra gången. Mamma och pappa ville också se filme, och man tackar ju inte nej till gratis bio?
 Måste ju berätta hur uppspelet gick också! Vi spelade nämligen upp barnpjäsen Prins Lini på Kolbodabadets camping. Låter kanske inte så kul att spela barnpjäser, men att spela upp dem är verkligen jättekul! Barnen verkar verkligen uppskatta det, och föräldrarna med. Det är dessutom extra kul att vara berättare, som jag är i pjäsen, för då får man ju prata mer med publiken. Och att berätta sagor för små barn, är ju kul. Uppspelet gick bra i alla fall, och jag är glad att vi ska spela pjäsen fler gånger. När vi spelat klart åkte vi och badade med. Det är så kul att vi i gruppen kommer lite närmare varandra. 
 Men nu ska jag som sagt cykla in till stan, ha de bra!

SKRIVET: 2009-07-28, kl 11:05:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Skotips, någon?

Idag ska jag träffa Sofie, och vi har bestämt oss för att pärla. För vem har sagt att det är sånt man bara gör när man är liten? 
 Senare ikväll blir det att träna med, spinning med Kim. Ska bli jätteskönt! Till och med i förra veckan hade jag inte spinnat på hela sommarlovet, men nu ska jag köra igång igen. Gym är jätteskönt, men när man tränar i grupp får man mer power och vill utmana sig själv på ett annat sätt.
 Dessutom finns ju problemet sen igår kvar, jag behöver ett par skor till min brors bröllop! Så om det är någon som har sett ett par snygga skor som skulle matcha till klänningen (lägger ut bild under) jag ska ha, så säg till! Jag tycker det snyggaste skulle vara ett par i trä eller läder. Klackar eller kilklackar ska det vara i alla fall, gärna lite åt gladiaterhåller eller bara allmänt snygga.
 Kramar, Amanda


Nicole, Jenny, Hulda, Jag (hems armbild men det var den ända jag hittade!)
Där får ni i alla fall en skymt av klänningen, den går ungefär ner till knäna och tyget
i "kjolen" är vit och blårandigt (ser nästan bara blått ut på bilden).

SKRIVET: 2009-07-27, kl 23:09:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ska det vara klackar så ska det!

Jag ursäktar för dålig uppdatering, har haft bloggtorka och dessutom har jag försökt komma på hur man gör om designen och gör en header till bloggen. Jag har fortfarande inte kommit på hur, så är det någon som har lust att hjälpa mig så tar jag emot all hjälp jag kan få! 
 Idag har varit en rätt slö dag. Jag gick upp tidigt och tillbringade förmiddagen och en stund på eftermiddagen med boken Räcker det om jag älskar dig? av Katarina Von Bredow. Boken är jättebra, och författaren med. Alla hennes böcker har jag läst om och om igen. Favoriterna är Syskonkärlek, Som jag vill vara och Som om ingenting. Vi hade besök av Katarina Von Bredow i åttan, och det var jätteintressant eftersom jag gillar hennes böcker så mycket. Det roligaste svaret jag fick på alla mina frågor, jag ställde en hel del, var om någon bok var byggd på hennes liv. Och svaret var inte förväntat, kan jag säga! 
 Pappa slutade i alla fall tidigt idag så vi hann övningsköra innan mamma kom hem och vi åkte till Öland för att kolla på skor. Övningskörningen gick bra, skoletandet gick inte lika bra. Vill ha ett par fina skor till min brors bröllop, men jag trivs inte i höga klackar. Och ska det vara klackar så ska det vara höga, tycker jag. Och ett par klackar tycker jag är finast på bröllop.
 Imorgon blir det att vara med Sofie, och på kvällen träna med Kim.
Kram, Amanda

SKRIVET: 2009-07-22, kl 11:51:39 | PUBLICERAT I: Allmänt

Harry Potter och Halvblodsprinsen

Igår spenderade jag förmiddagen med mig själv, tog det bara lugnt. Sen var det dags för åatt träna med Hulda. Körde lite gym, och sen spinning.
Sen blev det Harry Potter, som vi hade längtat! Och den var faktiskt över förväntan, kul att den var lite annorlunda från de andra filmerna. Femman är ju mest dyster och spännande, denhär var mer rolig och romantisk. Jag är helt fast! Ush, dehär filmerna skapar ju beroende..
 

SKRIVET: 2009-07-20, kl 19:35:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stan och Datemovie

Festen igår var helt okej, kul att träffa dem man inte träffat på länge! Var rätt lugnt, och jag åkte hem vid tolv eftersom pappa hämtade mig (hade jag fått ta buss hade jag fått åka ännu tidigare eftersom nattaxa är så dyrt). 
 Idag blev det att gå upp vid åtta, och göra sig i ordning för stan! Hulda hittade jättemycket fint medans jag och nicole som var panka fick nöja oss med att bara lägga pengar på fika. Men det var kul i alla fall, och nästa vecka ska jag shoppa loss!
 Ikväll blir det att kolla på Datemovie med Hulda och Nicole, ska snart möta dem vid magneten.
 imorgon blir det träna och Harry Potter, längtar!
Ha det bra!

SKRIVET: 2009-07-19, kl 18:42:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Mysdag med Hulda och fest i Borgholm

Igår blev det som sagt stan med Nicole, och sedan mys med henne och Hulda hos henne. Var kul att träffa Hulda, känns som det var längre än en vecka sedan vi sågs men det var det faktiskt inte? Och en vecka, det är snart så länge Josse har varit på Kreta så nu tycker jag hon ska ta sig hem. Men tyvärr, en vecka har hon kvar där när den första har gått.
 Idag vaknade jag så sent som klockan tolv! Vissa är vana vid dethär, jag vet, men för mig är det helt otroligt. Jag som brukar vara morgonpigg?
 Blev att fixa sig och dra till Hulda, och där drack vi té och mysade ner oss framför "the Grudge 2". Jag erkänner, jag har inte sett ettan och jag är otroligt rädd för skräckfilmer men den var bra. 
 Nu ska jag ta några tag med borsten genom håret och sen ska jag till Borgholm och träffa Hanna och hennes kompisar! dom ska ha överaskningsfest för en som har fyllt år, och jag blev bjuden så jag ska dit. Ska bli kul att träffa henne, hon ska ju till Italien.
 Somsagt, några drag med borsten väntar. Puss

SKRIVET: 2009-07-18, kl 16:56:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stan

Idag var jag och Nicole inne i stan. Jag hade inte ränkt köpa nåt, men lite smått blev det! Ett korallrött linne med ficka från HM, Läppglans "rouge allure laque 87" från Chanel och ett svart rosetthårspänne. Läppglanset var precis i min smak, målade man på det med borsten blev det mycket färg men om man la lite i mitten på läppen och applicerade med fingrarna blev det ett naturligt resultat. 
 Nu blir det att träffa Nicole igen, hon ska klippa mina hårförlängningar. Hulda kanske kommer sen med, ska bli kul att träffa henne!
 Ha en bra kväll, puss!

Amanda

SKRIVET: 2009-07-16, kl 12:56:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tänk att åka utomlands...

Idag sticker Josephine till Kreta i två veckor med sin pojkvän, Adam. Och ja, jag är avundssjuk! tänk att, tillsammans med sin pojkvän dessutom, få åka till ett varmt och vackert land helt ensamma i två veckor. Sola och bada hela dagarna, och få vara ifred och bara ha kul och ta det lugnt i två veckor! 
 Dessutom har både Nicole och Huldas föräldrars semaster börjat nästa vecka, medan mina föräldrars slutar. Tror de flesta som jag umgås med har föräldrar som ska ta semester ju, vart ska jag ta vägen? Får hoppas på att någon jag inte frågat kommer med den glada nyheten att de ska stanna hemma!
 Idag ska jag va med Nicole, och ikväll ska jag hem till Jossah tror jag. Ska bli kul har inte träffat henne på länge!
Ha det bra!
Amanda

SKRIVET: 2009-07-14, kl 11:17:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Pappas födelsedag

Igår blev det träning, hur skönt som helst. Efter det blev det att träffa Elvira, och det är inte dåligt det heller!
Idag fyller min pappa 53 så det blir att fira honom senare. Innan dess kanske jag ska hälsa på Hulda när hon har luch, hon tränar sina simmungar på Långviken idag så i så fall hade ajg tänkt ta med mig lite mackor eller en sallad och göra henne sällskap. Men ajg har inte fått tag på henne än, så jag får se hur det blir med det.
 Var och hälsade på min kusins dotter igår (och min kusin, moster, mormor med) och hon var så otroligt söt! Tror knappt jag har sett en sötare bebis, och längtar tills hon blir lite, lite större så man vågar hålla henne! Just nu skulle jag aldrig våga det med tanke på min klumpighet...
 Imorgon blir det träning med Kim sen ska jag va med henne och vi ska titta på när Mari, Simon och Linda spelar teater! De är med i "Ett strömspel", en pjäs om när det kom ström till Öland. Mari har varit min teater"lärare" sen jag var liten, och Simon och Linda är hennes barn som jag har sett spela många gånger! Alla tre spelar dessutom med i "Prins Lini" som vi ska visa för barn nu i höst, det är jättekul att få spela med dem!
 Nu ska jag göra mig i ordning, vi hörs!

SKRIVET: 2009-07-13, kl 21:56:05 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bilderna från Skåne


            
Josephine i Glimmingehus                                                    Jag i Glimmingehus


Glimmingehus är Nordens mest bevarade borg från medeltiden.
När Glimmingehus byggdes skulle borgen fungera som praktfull
och representativ bostad åt den danske riddaren Jens Holgersen
 Ulfstand och hans familj. Skåne tillhörde då Danmark.





En dag var vi vad Ales stenar, en skeppsättning från ca 600 år f.Kr,
det finns många teorier om varför stenarna restes. Bland annat att det var
en minnesplats för ett skepp som gått till grund eller en mötesplats. Det ligger på en klippa,
där det blåser så mycket att man nästan kan luta sig rakt ner utan att ramla!


Ett slott där vi var. kavajen köpte jag på Lindex för 399 kr.  Kavaj är verkligen
ett plagg jag gillar.


Stranden hann vi med, här är vi på strandhammaren som är en jättefin och
lång sandstrand!

SKRIVET: 2009-07-13, kl 09:58:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemma från Ystad

De senaste dagarna har jag tillbringat i Ystad, tillsammans med mina föräldrar och Josephine. Vi har hunnit med jättemycket! Campingen var rätt död, så jag och Josephine fick gå in till stan två kvällar i hopp om att hitta något att göra men det var rätt lönlöst. Dagarna däremot var fulla av aktiviteter (det är kul att vara turist!). Vi åkte till Glimmingehus, Ales stenar, udden längst ner i Sverige och så blev det shopping både i Ystad och Simrishamn! 
 Snart är det dags att åka och tränar, ska försöka lägga in lite bilder sen.
Ha det bra!

SKRIVET: 2009-07-06, kl 14:37:19 | PUBLICERAT I: Allmänt

Konfirmation, teater och tjejkväll ute!

Igår var det Sofies konfirmation, det var hur kul som helst att gå på! Var inte på själva konfirmationen, men middagen efter med hela hennes släkt. På något sätt kändes det som konfirmation i alla fall, och inte bara som en vanlig släktträff. Jag längtar tillbaka till min egen konformation, det var nog en av de bästa upplevelser i mitt liv! Söndagarna när vi satt och pratade om allt, verkligen allt förutom just Gud och tro, längst bak i kyrkan, torsdagarna när vi drack kaffe och åt bröd (men den som skulle ha med sig glömde alltid, så det brukade börja med att någon fick gå till Magneten och köpa) och lägret! Just lägret var otroligt mysigt. Vi satt uppe sent på kvällen (efter att konfirmationslederna kommit in och sjungit psalmer som t.ex "glöm inte bort att du är värdefull"), ringde heta linjen (väldigt kristet, jag vet) och tramsade nästan dygnet runt! 
 Snart är det dags att åka till teatern, vi ska börja med en barnpjäs idag som vi ska spela upp på lite olika ställen. Pjäsen heter Prins Lini, och jag ska förmodligen vara berättare. Det ska bli jättekul, framför allt ska det bli roligt att min teaterledare ska spela med i samma pjäs!
 Ikväll blir det att gå ut och äta med Hulda, Nicole, Agnes och Elvira. Det ska bli jättekul det också. agnes har jag inte träffat på ett år, så det ska bli roligt att äntligen göra det. 
 Ha en bra kväll!
Amanda

SKRIVET: 2009-07-02, kl 13:48:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Elviras födelsedag

Idag kom det efterlängtade brevet, även om jag kollade antagningarna igår så var det kul att få det i ett brev! Ska bli spännande med en ny klass, men jag är ändå livrädd. Oron och kontrollbehövet bara sköljer över mig, ändå är jag mindre nervös än jag trodde jag skulle vara. 
 Idag är det i alla fall allas vår underbara Elviras födelsedag! Hon fyller arton, så jag och Nicole och Hulda ska till henne klockan sex och fira. 
 Innan det blir det stan, ska köpa en borste som jag provade hos Hulda. Håret blev otroligt glansigt, det var som en inpackning att borsta igenom det! Ska även försöka få hjälp att fixa min mobil, det går inte att skicka sms. Jag brukar inte skicka så mycket, men när det inte går blir det ändå jobbigt. 
 Dags att fixa sig nu.Ha en otroligt bra dag!


 
Är det förresten någon av er läsare som använder
 produkter från märket id, för jag måste ta reda på
om det är bra! Jag funderar nämligen på att spara lite pengar
till ett mineralpuder eller en concealer därifrån. Så om det är
någon som har provat hudprodukterna så hör av er. De konstar
ju rätt mycket, och jag vill inte göra bort med pengarna i onödan.
Det står ju i alla fall att de ska vara bra för hyn, till och med bättre
att använda än att inte sminka sig! Och att ha fin hy är viktigt för mig,
det ger verkligen ett helt annat utseende! Dock har jag oturen att få upp
kvisslor och sånt lite överallt och därför skulle jag behöva ett bra puder!
Som sagt, är det någon som har använbt det så svara vad ni tycker i kommentarsfältet!

SKRIVET: 2009-07-01, kl 18:05:07 | PUBLICERAT I: Allmänt

Fullt upp!

Lite flummigt inägg, detdär förra va? Men ibland måste man bara få ut sin glädje!
 Imorgon blir det träning, ska springa lite och sen styrka med Hulda. Dessutom blir det att åka till Elvira på kvällen, hon fyller arton! Vi ska fika och lite så, antar jag. Ska bli jättekul att träffa henne, var ett tag sen sist. 
 På fredag blir det tjejkväll hos Nicole, eftersom hon också har fyllt år. Ska bli kul att träffa alla tjejer, det var ett trag sen man träffade några av dem! 
 På söndag blir det konfirmation för Sofie, och då ska jag vara där! Fullt upp denhär veckan, med andra ord. Men jag tycker faktiskt det är kul, hellre det än att inte göra någonting!
 Som jag sa i förra inlägget, ha en jättebra kväll!

SKRIVET: 2009-07-01, kl 17:53:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Estet teater nästa!

Gymnasieantagningarna är klar och vet ni? Jag kom in där jag ville! Att gå estet är verkligen min dröm, och den gick i uppfyllelse. Känner förmodligen tre stycken som ska gå med mig, som jag spelar teater med , så det kommer kännas bra tror jag. Och dessutom finns det ju minst femton som jag inte känner och att träffa nya människor är ju kul! Hulda kom in på bild, så är jätteglad för det med! Vi kommer ju sammarbeta första året. Jag är så glad! Nu känns det bara kul att börja gymnasiet, peppar peppar ta i träd!

 Har du kommit in på det du ville? Vad?

Ha en bra kväll!

SKRIVET: 2009-07-01, kl 13:41:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Inte så illa som jag trodde

Jag gråter inte, klippningen gick rätt bra. Det blev bara att ta bort topparna, och frisören jag hade förstod verkligen min skräck! att lägga ut nån bild hur det blev är onödigt, det ser ungefär ut som innan.
 Min bror med familj kom hit för att äta luch idag, de är påväg till Öland där de ska campa några dagar. Ska anatgligen åka och hälsa på dem någon dag.
 Nu ska jag snart till Hulda, ska umgås lite innan hon också ska klippa sig!
Ha det bra!

Amanda

SKRIVET: 2009-07-01, kl 10:28:32 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dags för klippning!

Ja idag ska jag då klippa mig, för första gången på ca ett och ett halvt år! Och nej, detta har inte gett mig vackert, långt hår utan bara kort och slitet. Dessutom har det gått av, så nu är det väll dags att fixa till det! Jag lär antagligen komma hem helt deppig (hur kan hår göra så mycket?), men jag har ju mina hårförlängningar som väntar på mig!
Nu ska jag i alla fall se till att börja sköta om mitt hår, och klippa det var tredje månad. För vem vill ha torrt slitet hår, och när det ändå går av av sig självt, så kan man ju åtminstone göra det på ett sätt som är bra! Hulda ska i alla fall med och stötta mig. Det roliga är att några timmar senare ska jag med henne, för hon hade lyckats få tid samma dag! Fast hon med sitt underbara hår lär varken behöva klippa mycket eller bli deprimerad efter. 
 Jag är i alla fall stolt över att ajg aldrig färgat mitt hår (bortsett från en gång, det höll i en vecka och mitt hår blev grått), så det sliter i alla fall inte!
 Ha en bra dag!
'
Dagens outfit:
Shorts från Gina Trocot, köpta förra året
Tröja från Gina Tricot 149 kr
Klocka från Ur och Penn 199 kr
Jag hade fläta i luggen förut, och när
 jag släppte ut den blev luggen vågig!
Tycker faktikst det är rätt snyggt, när man är lite vardaglig!