SKRIVET: 2009-05-31, kl 17:57:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

31/5

Kom hem från mormor för en liten stund sen. Var där och åt och lite så, ett dopp hann vi med dessutom! Mormor bor jättenära en insjö, så vattnet är ju dessutom varmare där...
 Nu har jag solat en liten stund, vill ha färg! Tänk att stå i kyrkan den tolfte brunbränd och fin. Hoppas kan man ju? Ikväll blir det nog rätt lugnt, får se vad som händer.

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-05-31, kl 10:45:37 | PUBLICERAT I: Allmänt

31/5

Igår var det Springbreak! Åkte in med mamma till stan, sen träffade jag Nicole, Hulda, Julia och Sarah. Vi fick skjuts av Julias kusin till saxnäs där vi träffade Lina och två andra. Blev lite grillat, och så drack vi lite vin och så. Sjukt mysigt! Efter några timmar blev det bussen till Kalmar, och på bussen var det jättemycket folk! Men det är det väll för det mesta när det är "folksamling" någonstans?
 Vi stannade i alla fall hos Julia för påfyllning av drickan. Sen liftade vi med några (som förövrigt inte pratade svenska, och vår engelska var väll inte heller den bästa?) till Springbreak, och där var det folk! Träffade massa folk man kände och massa som man lärde känna. 
 Det var inte förrän på kvällen vi träffade alla Lindsdalare, så det var ett bra avslut!
Fick skjuts hem med Hulda och hennes mamma och Ebbas mamma, kom hem runt halv ett så det blev inte så sent. Idag har jag sett till att få sova ut, men snart ska jag till mormor och fira mors dag! Ikväll blir det kankse att träffa Hulda och gå en runda.
Var en bra kvälligår i alla fall, trots extrem huvudvärk. Tack till alla!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-05-30, kl 10:37:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

30/5

Dagen igår börjades med kör för oss i nian som vill sjunga på skolavslutningen. Vi ska sjunga Our last summer från Mamma mia, 
Summer of 69, Nu lever sommaren (är egentligen den ända "riktiga" sommarlåten) och Kom ihåg mig då, med Lars Winnerbäck
(en av mina absoluta favoritartister!)
Sen blev det milen. Gick mestadels med Malin, Julia och Felicia vilket var kul eftersom jag inte umgås med dom så ofta.
Så vi kan säga att syftet med milen, att lära känna sina skolkamrater samtidigt som man får motion, lyckades!
 Senare på dagen hade jag och Hulda tänkt driocka lite té med Josephine innan träningen. Men sen kom vi på att vi
behövde något till idag att ha på oss så det blev en runda på stan, som Josse tyvärr int följde med på. Jag köpte Katy Perrys body,
som stötte AIDS-fonden som jag berättade om igår, ett korallrött linne och ett linne med mönster av en tjej och lite så. Bodyn är från H&M och r
esten från Gina tricot, bilder kommer kanske sen!
 På kvällen belv det tjejfest hos Rebecca, hon kan verkligen konsten för ett lyckat kalas. Grillade, snackade och 
eldade upp cocacolaburkar. 
riktigt mysigt var det, hoppas det kommer lite bilder på det med.
 Nu msåte jag kila, ska in  till stan och handla lite smycken innan saxnäs och Springbreak. Ha det bra!

Love, Amanda 

SKRIVET: 2009-05-29, kl 08:26:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

28/5

Satt och funderade på varför Josephine aldrig kom, vi går nästan alltid till skolan tillsammans, så jag ringde Hulda. Och det visade sig att vi inte börjar förrän halv! Då har vi dessutom kör, inför skolavslutningen, så tiden är inte så noga. Så nu sitter jag och väntar på Josse. 
 Glömde berätta att jag träffade Kim igår på stan, vi sprang på varann så hon följde med mig och köpte kaffe! Sen gick vi till Kalmar teater. På vägen gick vi in i en second hand affär, där jag köpte en fin mugg som jag funderar på att ha som prydnad! Hon berättade i alla fall att hon ÄNTLIGEN skulle flytta in  till stan! Hon har bott typ i Pataholm tidigare, så det har varit svårt att träffas. Och efter sommaren flyttar hon antagligen till Gotland, för att gå på en av landets bästa teaterskolor! Själv nöjer jag mig med Kalmars estetsiska. Är glad att vi i alla fall kommer få en sommar nära varandra innan hon åker!
 Nu har jag dratt på mig träningskläder, time for walk!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-05-28, kl 21:45:51 | PUBLICERAT I: Allmänt

28/5

Uppspelet gick rätt bra antar jag, med tanke på att det var första gången jag såg Mari (min teaterlärare) gråta! Och vi har trots allt spelat tillsammans i nio år..
På tal om att jag spelat i nio år, så fick jag ett halsband! Man får det efter nio år på Triangeltetaern där jag spelar. Det är en rund bricka med vår symbol, dur och moll, på. 
 Så snart är teatern också klar för terminen, bara en repition och uppspel i Åmål på några deltagares skola.
Imorgon blir det ut och gå en mil med skolan, det ska bli jätteskönt! Träningen igår blev ju inställd och idag hann jag ju inte träna.
 Efter promenaden ska jag och Hulda cykla in till stan och köra ett spinningpass också och på kvällen blir det tjejfest hos Rebecca. Ska bli för bra!
 Förresten måste jag bara tala om hur underbara jag tycker de nya AIDS-tröjorna på H&M är, det ska bli nästa inköp för min del! Tycker bäst om Katy Perrys,
 Dita von Teese, (är hon inte för cool förresten?), Rósin Murphins och Yelles. nackdelen med Katy Perrys och Rósins är att det är bodys, vilket jag inte använder så ofta.
 Jag har varken bra shorts eller kjolar att ha en body till, och riktiga jeans använder jag aldrig. Men får väll se till att införskaffa en snygg kjol eller ett par shorts.. 
 Det bästa är ju dessutom att man skänker pengar till forskningen om AIDS, 
vilket är helt underbart!  AIDS är verkligen en sjukdom som det borde forskas mer om, så vi kan stoppa den! 
Och finns det något bättre sätt att stoppa en hemsk sjukdom än att köpa en snygg tröja?
 Nu är det dags för mig att göra mig i ording för att sova! Ska smörja in mig med Doves underbara summerglow, som verkligen funkar! Sen ska jag lägga lite balsam i mitt slitna hår (det verkar aldrig bli lent och fint igen efter två års plattande som jag nu helt lagt av med!) Dessutom ska jag ta och dutta lite tandkräm i ansiktet för att få bort finnarna som poppat upp under teatersminket! Tandkräm funkar verkligen, men man får inte ta mer än vad som behövs! 
 Godnatt!
Love, Amanda

SKRIVET: 2009-05-28, kl 10:22:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

28/5

Har precis haft engelska, där tittar vi på Shakespear in love så det är rätt lugnt. Innan det lekte vi Ambassaden på gympan. Och nu har vi svenska, så Katarina ska väll dra igenom någon litteraturhistoriaskit på smartboarden..
 Innan dess ska Nicole skriva klart sin SO-Svuppsats så jag sitter med henne i datasalen nu.
Senare idag är det dags för uppspel på teatern, är lite nervös men inte så farligt än. Jag tycker inte om pjäsen vi spelar, så jag vill verklogen att vi som ska spela ska höja pjäsen så den i alla fall blir lite bättre! Därför msåte jag göra bra ifrån mig.
Det är dessutom väldigt synd om Gabriel idag, för han är sjuk (eftersom han harsovit med en kall fläkt i ansiktet inatt, jävla pucko).

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-05-27, kl 19:34:55 | PUBLICERAT I: Allmänt

27/5

Blev en runda på stan idag med mamma, träningen var inställd. Köpte ett träningslinne och en ny mascara. Sen åkte vi och handlade på Maxi, och det visade sig att mamma hade vunnit en resa tur och retur med flyg till stockholm! Vi ställde på skoj upp i en tävling när vi var där sist, och några dagar senare får jag reda på att jag vunnit 300 kronor i presentkort där (som tur var gällde det på smink också, men funderar ändå på att byta bort det till mamma för pengar)! Och nu har mamma dessutom vunnit en resa, snacka om tur.
 Nu skja jag mysa ner mig i soffan och titta på Grey´s anathomy och äta lite naturgodis, underbart! dessutom har jag varit sjukt sugen på soda-stream vatten idag, så ska nog ta mig några glas med det med!

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-05-27, kl 09:29:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

27/5

Har spanska nu egnetligen, men sitter som vanligt i datorsalen och skriver på den förbannade svenska- SOuppsattsen. Det har börjat bli en vana nu, för mig och Hulds.
  Fick våra klasskläder igår förresten, så idag har jag mjukisbyxor för första gången på väldigt länge! Känns lite som i åttan, när det var så jag gick omkring varenda dag. 
 Idag blir det att träna! Vill verkligen gå ner lite i vukt till i sommar, hur kul är det att gå omkring i bikini när man ser ut såhär? Egentligen ska alla vara nöjda med sig själva, det utseende man har är trots allt det man ska ha, men hur lätt är det med dagens idial. Enligt tidningar ska alla se ut som fotomodeller, känns det som. Och hur många "tjocka" skådespelerskor och sångerskor finns det egentligen? Och de som finns brukar ju knappast få spela "The girl next door"-tjejen.  Men som sagt, hur svårt det än är, så ska man egentligen vara nöjd med sig själv. Så länge du tränar och äter som man ska är det inga problem. Hälsan kommer ju först, eller hur? 
 Lite färg hoppas jag också på tills i sommar, men med tanke på hur vädret ser ut så ser det inte så ljust ut.

Love, Amanda

SKRIVET: 2009-05-26, kl 19:28:12 | PUBLICERAT I: Allmänt

26/5

Ja, det blev allt ett dopp! Både jag, Nicole och Hulda hoppade i efter en lång tids övervägande. Och det var helt okej! Efter ett tag var det till och med lite varmt! Josse stannade dock på land, badkruka!
 Snart kommer dom i alla fall till mig och kollar på film allihopa, vi ska se på Mamma Mia och sjunga med som galningar! Älskar filmen, hoppas att jag en dag ska få se musikalen live, eller helst av allt spela med.. haha, men jag kan ju fortsätta drömma!
 Imorgon är det onsdag, en rätt okej dag. Efter skolan ska jag och Hulda spinna, ska bli sjukt kul! Jag går på spinning 2-3 dagar i veckan, och det är verkligen en träningsform jag gillar! Snart blir det ju gym också, behöver träna överkroppen med! Egentligen är det väll där jag helst av allt vill förbränna fett, men att träna överdel är ju inte alls lika kul. Dessutom går det ju inte att punktförbränna, så på sätt och vis blir det ju som jag vill!
 Nej, nu kan jag inte skriva mer för dom ska vara hos mig halv åtta. Vi hörs kankse sen, ska i alla fall lägga upp lite bildbevis på att vi faktikst hoppade i vattnet!

Amanda


Där ser ni att vi minnsann vågade hoppa i!

Bevis på att vi faktiskt vågade hoppa i det kalla vattnet!

SKRIVET: 2009-05-26, kl 13:33:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

26/5

Sitter i skolan nu, har spanska egentligen men jag orkar inte gå dit eftersom jag i alla fall inte kommer få godkänt tills i sommar. Vi hade jättemycket krångel med lärare i ämnet, oich efter det har jag inte orkat ta igen det missade. Dessutom får vi ju välja bort ett ämne, så varför lägga energi på något så onödigt?
 Nu sitter jag i datorsalen med Hulda och ska plugga lite på Sv-SOarbetet tills imorgon. Efter skolan blir det värsnäs med henne, Josephine och Nicole. För bra! Ska se om jag vågar ta ett dopp, eller om det bara blir att solbada. Förra året badade vi efter konfirmationen, och det var tionde maj. Så nu är det ändå dags!

Amanda

SKRIVET: 2009-05-25, kl 21:54:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

25 maj

Jag är riktigt skoltrött nu! En upsats i Sv-SO ska vara inne på onsdag, och jag har alldeless för mycket kvar. En hel sammanfaktning, och så behöver jag finputsa både faktan och diskussionen. Jag behöver verkligen höja mig nu, och dethär är sista chansen.
 Efter sommaren ska jag ta bussen in till stan varje morgon, till en ny skola. Det är pirrigt, och jag måste erkänna att jag är totalt vettskrämd!
 Imorgon blir årets första dopp, det är också lite skrämmande...

Amanda