SKRIVET: 2009-08-30, kl 19:44:03 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bingolotto

Nu sitter jag med mamma och pappa och tittar på Bingolotto. Känns lite nostalgiskt, vi brukade alltid titta på det när jag var mindre. Just nu sjunger Erik Linder "För kärlekens skull", så sjukt bra! Han har så ren och vacker röst. Pogrammet förövrigt är dock inte så kul. 
 Imorgon blir det fika/lunch med Elvira efter skolan. Ska in en snabbis på Gina Tricot också och köpa en hängselkjol om den finns kvar. Det är synd att man ofta får lite putmage när man har kjolar i den modellen, men denhär gången tänker jag strunta i det. Hängslen är verkligen något jag tycker om, och dessutom behöver jag ju en svart kjol! Funderar också på att köpa ett flätat skärp, men tror jag ska in till Kupan någon dag och se om jag hittar något där i stället. Det känns lite dyrt med 149 kronor för ett skärp, i alla fall med min ekonomi. 
 
Kram, Amanda

SKRIVET: 2009-08-30, kl 17:10:21 | PUBLICERAT I: Allmänt

Ny design!

Nu har jag äntligen en ny design här på bloggen, hoppas ni tycker om den! Nu ska jag bara försöka fixa en snygg header, som är lite mer personlig. Men det lär väl ta sin tid..
 Skolan har i alla fall börjat nu! Visserligen inte själva lektionerna, det kommer imorgon efter min sovmorgon till fem i tolv, men i alla fall. I torsdags var det bara namnlekar och liknande hela dagen, och i fredags gick vi två turer i korridorerna för att vi skulle hitta. Det kommer jag dock inte göra på ett tag i alla fall, tror jag. Efter skolan i fredags tig jag i alla fall en fika med Lif som går dans i samma klass som jag. Det var jättemysigt. Blev även en snabb runda på stan med henne. På kvällen träffade jag Hulda också. Blev att sitta vid vår gamla skola och prata. Känns konstigt att det inte är dit vi går varje morgon nu, har inte riktigt fattat det än. 
 Idag har jag köpt lite block och pennor i alla fall, så jag ska klara av morgondagen! Dessutom har jag övningskört lite. Enligt pappa gick det bra, så det gjorde det tydligen. Nu är jag hos Hulda som har hjälpt mig med att fixa designen! 
 Ha en bra kväll! Kram, Amanda

SKRIVET: 2009-08-26, kl 10:49:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemma med en förkylning!

I måndags kväll kom jag hem från Tyskland, som var mycket roligare än jag trodde! Vi  bodde på ett mysigt hotell som hette Schwedenhaus I Wisamar. I rummet där jag sov var vi fem stycken; jag, Tove, Sofia, Ellen och Katta. I rummet bredvid bodde Simon, Linda, Kristina och Helena. 
 På dagarna var vi mest på stan och sminkade och gick utklädda. Jag var Bull Pelle Svanslös och Klang i Pippa Långstrump. Det var verkligen kul. En dag gick vi i en parad med, och på kvällarna bvar vi ute och åt. Det blev även en båtresa och ett besök hos Borgmästarinnan. 
 Det tråkiga är att jag drog med mig en rejäl förkylning hem. Min hals gör jätteont, och jag tror att jag har haft lite feber några nätter. OIch imorgon börjar skolan! Jag vill verkligen inte må dåligt då, och att stanna hemma är inte att tala om. Jag har i alla fall Hanna som kan ta hand om mig, vi börjar ju i samma klass.
 Igår var jag med Nicole, sen åkte jag in till stan med mamma. Köpte en svart sammetsklänning från Monki. Annars hittade jag inte så mycket. Idag ska jag in dit igen, med Nicole och Hulda. Får se om jag hittar något idag! 
 Ha en bra dag, kram Amanda

SKRIVET: 2009-08-18, kl 10:35:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

En runda i slingan och en låååång körlektion!

Idag är det jag och pappa som är ensamma här, så det blir väll att ta en riktigt lång körlektion nu i eftermiddag. Ska bli riktigt kul, jag hoppas bara att jag kommer ihåg allt jag har lärt mig innan trots att det var ett tag sedan jag körde sist. För om jag kommer ihåg det så blir det nog till att köra en liten sträcka på "vanlig" väg! Och ni som känner mig, vet att detta är ett mirakel. 
 Senare ska jag också ta cykleln ner till slingan och tvinga mig själv att springa ett eller två varv, om det slutar göra så förbannat ont i min fot (jag klev på ett örhänge igår, och har fortfarande ont så jag går typ på halva foten haha). Jag är jättetrött i huvudet, men min kropp vill bara iväg och springa! Känner hur jag börjar utveckla någon form av schizofreni.. 
 Igår blev det som sagt att träffa Josephine, och kolla på Beverly Hills. Inte nya serien då, utan den gamla som jag tycker är mycket bättre! Den känns mer äkta på något sätt. Dessutom älskar jag att titta på deras kläder som faktiskt inte skiljer sig så mycket från nutidens mode, oftast. 
 Ha en riktigt bra dag!

SKRIVET: 2009-08-17, kl 16:22:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Hemma!

Nu är jag hemma från Böda. Vi har haft jättemysigt! Kom upp vid tolvtiden i lördags och efter att vi tagit upp tältet och pumpat upp madrassen så hälsade vi på Melina som har jobbat där hela sommaren. Att hon har jobbat där har lett till att jag inte har sett till henne alls, så de var kul att träffa henne. Sen åt vi också, innan vi gick ner till stranden. Jag kommer nog aldrig att tröttna på Bödas strand! Det känns som att man har kommit till ett annat land när man sätter fötterna i sanden. Vi tog ett dopp och satt och pratade i ett par timmar innan vi gick tillbaka till campingen för att göra sig iordning. Efter ett par timmar åkte vi till Lammet och Grisen med mina föräldrar. Det är tur att man bara åker dit en gång om året, för om jag hade chansen att äta där varje dag skulle jag antagligen rulla fram nu, de har den godaste maten som finns! På kvällen blev det att gå en liten runda till, innan vi gick och la oss.  
 Igår var det jättefint väder, så gick till poolen och la oss där och solade. Under dagen hann vi dessutom med Valles (där vi träffade en sur expedit), några affärer och att köpa rökt fisk. Innan vi åt på kvällen tog vi en rask promenad runt campingen, kändes konstigt att se den under lågsesong. men det var faktikst skönt att pka dit och ta det lugnt, i stället för att åka dit och festa (men nästa år får vi se till att hinna både och!). 
 Idag la vi oss också vid poolen en stund innan vi åkte hem. Ikväll blir det nog att träffa Josephine. Nedräkningen för tysklandsresan har också börjat. Ska visserligen bli kul att se ett annat land, men annars har jag inte så mycket förhoppningar. Som sagt, åka till ett land med folk man knappt känner känns inte så jätteroligt även om alla är jättetrevliga. Men med mp3, mobil, böcker och kudde klarar man väll allt, eller hur?
 Bilder från helgen ska jag se till att lägga upp, när jag har fått dem av Nicole och Hulda. Det blev en hel del!

Kram, Amanda

SKRIVET: 2009-08-15, kl 09:34:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu är det dags för böda!

Godmorgon allihopa!

Igår var det en jättemysig tjejkväll hos Michelle. Hon har flyttat till färjestaden och väldigt få av oss har faktiskt varit hemma  hos henne sen hon gjorde det så det var jättekul. Vi åt tacos, tog kort vid sjön, åt glass, dansade, pratade... och säkert mycket mer! Lyckad kväll, helt klart.
 Det dröjer nog ett tag innan jag skriver för idag åker jag, mamma, pappa, Nicole och Hulda upp till Böda och stannar där tills på måndag. Ska bli mysigt. Tror inte det är så mycket folk där nu, så det blir nog rätt lugnt. Ikväll blir det Lammet och Grisen (tradition) som är en restaurang på norra Öland. De har världens godaste mat, det är värt att träna ihjäl sig efter det! Ska nog bli i alla fall ett bad under tiden vi är där, ska se om jag får i de andra. 
 Ha en bra helg i alla fall, kram!

Här är bilderna från igår;


På första bilden är det (från höger) Josephine, Hulda, Michaela och jag
På andra är det Hulda, Josephine, Felicia och Michelle.



 Eftersom min kamera verkligen är sjukt dålig, har jag snott bilder från Huldas blogg!
Så har har ni bilder på oss två vad vattnet, hur fint som helst där. Tänk att bo så, platsen
på bilderna var bara ett famtiotal meter från Michelles hus.


Klart det blev att doppa benen lite! Hur skönt som  helst var de,
 så jag och Felicia kunde inte låta bli att hoppa i.
Kläderna jag har på mig har jag skickat efter från Bubbleroom.
Svart body och blommig valangkjol (tror båda är från Brooker).

SKRIVET: 2009-08-13, kl 13:39:02 | PUBLICERAT I: Allmänt

Meddelande: Josephine är störd

Fick ett sms nyss från Josse nyss:
"Nu är jag vid macken :* har gått hem från Julia :D haha jag vet jag är knäpp"

Jag håller med. Vem fan går över en halv mil (jag vet faktikst inte riktigt hur långt det är) i ösregn. Hon måste verkligen sakna mig.

Jag har i alla fall ägnat ungefär två timmar till att fixa en header på min blogg. Det går inte. Fattar ingenting. Någon snäll människa som vill hjälpa mig?

SKRIVET: 2009-08-12, kl 19:38:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Cabarémys med Nikkan!

Nu har jag och Nicole kollat på senaste Cabaréfilmen. Varje år på Lindsdalsskolan gör vi en Cabaré med sång, dans och teater! Ska bli tråkigt att inte vara med i år, det kommer jag sakna.
 Efteråt gick vi dessutom in på Youtube och kollade på Märta när hon sjöng. Hur bra som helst! Hon kommer bli något stort (ja, lägg märke till "smyg"-reklamen!). För er som vill se- sök på Märta Larsson . Låten "Let it be" är min favorit.
 Förövrigt har vi bara tagit det lugnt, och snart ska hon bege sig hem och städa eftersom hon har hela huset för sig själv nu ett par dagar.
 Själv får jag väll se vad jag hittar på ikväll, lär ju bli att gå en runda i alla fall eftersom jag har sådär lagom mycket spring i benen (trots att jag ju har sprungit idag!).
 Ska också berätta att jag äntligen fårr mitt efterlängtade shampoo/balsam från LÓreal Absolute Repair som så många har rekomenderat. Får se om det funkar lika bra på mig!

Ha en bra kväll, får se om vi hörs senare!
Kram


Bild från årets Cabaré. Att jag liknar en människoklädd grode vet jag redan, så
det är ingen nyhet. Kul hade vi i alla fall!

SKRIVET: 2009-08-12, kl 11:47:38 | PUBLICERAT I: Allmänt

Dethär med att springa börjar bli en vana...

Nu har jag varit ute och sprungit! Är rätt glad att jag börjat ta tag i det, har aldrig tyckt om att springa men nu tycker jag det är hur härligt som helst. Med musik i öronen blir det ju inte otrevligt alls!
 Nicole har precis slutat jobba, så jag ska lura hit henne. Ska dessutom lura henne till att sola (fast jag är ganska övertygad om att jag inte kommer behöva tjata). 
 Imorgon blir det Josephine, och i helgen kanske jag och familjen och kanske någon kompis sticker till Böda. Lär inte va så mycket folk där nu, och då är de ju skönt att vara där med familjen. När det är fullt av ungdomar i min ålder blir man ju bara så sugen på att gå ut och festa, så då kan det nästan bli olidligt att sitta med sina föräldrar och spela Yatzy. Annars måste jag medge att det är rätt mysigt.
 Tysklandsresan närmar sig med stormsteg. Jag är sjukt nervös! Har aldrig varit ifrån mina föräldrar i ett annat land, och att jag dessutom inte har någon jag umgås med i gruppen som ska dit gör det inte bättre. Får väll se det som en utmaing, och alla som ska åka är ju snälla i alla fall..
 Nu ska jag göra mig en kanna vatten och titta på Sjunde himlen (jag vet att det suger, men vissa serier bli man fast vid i alla fall). Sen blir det att vänta på Nicole, hoppas solen håller i sig tills hon kommer!
Kram

Läste dessutom på Blondinbellas blogg att man borde ta vara på familjen, så jag har tänkt ringa min älskade mormor idag också. Det är något jag borde göra oftare. Eller, det är något alla borde göra oftare!

SKRIVET: 2009-08-10, kl 14:49:34 | PUBLICERAT I: Allmänt

Teaterträff

Idag var jag duktig när jag vaknade och cyklade till slingan och sprang lite. Nu har jag dushat och sitter här med inpackning som jag snart ska ta ur! 
 Ikväll blir det teaterträff för Tyskland, är nervös. Känner ju inte de jag ska åka med jättebra.
Kram


Dessa smickrande bilder tjuvtagna av min mamma! Här är alltså
jag, sovande påväg hem från Jönköping efter bröllopet. Tack mamma,
jag har alltid velat veta hur jag ser ut när jag sover (men jag mådde bättre av att inte
veta..)

SKRIVET: 2009-08-10, kl 14:45:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bröllopsbilder!

Tänkte lägga in lite bilder från bröllopet, här kommer de;



Första bilden på Magnus och Ida som gifta (man fick
inte ta kort inne i kyrkan)


Riskastning! Och bara titta på Idas klänning,
helt fantastisk. (Titta på hela henne förresten!)


Med Alexander (vänster) och Vincent (höger)


Inte världens mest smickrande bild på mig,
men här är i alla fall bild på när jag ger min käre
bror en kram efter viseln (och jag skulle gissa att när
den här bilden tas så säger han "Sluta lipa nu!")


Och här åker de iväg!


Välkomnstdrink vid Ammarp där bröllopsfesten
hölls!


Idas bror David, jag och en kompis till Magnus och
Ida från Mora. (Bild tagen i smyg av min kära moder)


Kvinnor och män berättar ju återblickar på olika
sätt, här var det Manges tur (efter Ida) att berätta
om deras första möte, han hade tid på sig tills
tomteblosset tog slut (och hans tomtebloss var något längre
än Idas)


De skulle skära bröllopstårta!


Bröllopsvalsen hade de lärt sig av två Let´s
Dance- deltagare!


Idas klänning var lite svår att dansa med, men
det var så fint ändå!



dans hela kvällen!

där var bilderna slut, blev fler än jag trodde!

SKRIVET: 2009-08-10, kl 13:51:24 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag tävlar (igen!)

Jag är med på tävlingen om MUS underbara parfym, hos http://www.Micromiss.blogg.se . Hennes blogg är min absoluta favorit, kolla bara in hennes vackra och insperationsrika sminkningar. Och hur snygg är hon inte?
 

SKRIVET: 2009-08-09, kl 17:37:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bröllop!

Nu är jag hemma efter bröllopet, som var hur fint som helst (bilder kommer nog!). 
 Vi åkte upp tidigt och gjorde oss iordning i Baggarp, där min bror och hans fru (!) bor. De var dock inte hemma, eftersom Ida blev stylad och Mange skulle hämta henne eller vad det var. Barnen var i alla fall hemma, tillsammans med sina farbröder, farmor och respektive. 
 Ceremonin var något av det finaste jag varit med om! Alexander och Vincent kom först, hand i hand, och de var så duktiga! De var tysta hela vigseln. Sedan kom Magnus och Ida, och en vackrare brud har jag aldrig sett! Klänningen var enkel, och passade verkligen henne. Så fort jag såg dem började jag gråta (vilken lipsil jag är) och slutade inte förrän de tågade ut genom kyrkporten (återigen, jag erkänner att jag är en lipsill). Att första sången var ett solo på Kents "Utan dina andetag" gjorde¨det ju inte lättare att hålla tårarna borta. De sa i alla fall "Ja" båda två, och inte ett öga var torrt!
 Sen blev det mingel och fotografering i Ammarp, där Idas mamma och pappa bor och festen hölls. Vi bjöds även på förrätt i trädgården, och några höll tal. 
 Efter ett tag var det dags för varmrätt, och den serverades på logen i ladan på samma ställe. Och ni kan inte ana hur fint det var! Det hölls fler tal, det var bordslekar och alla var jättetrevliga. Var ju nervös att jag skulle känna mig utanför, men alla var verkligen jättesnälla som sagt. 
 Det blev efterrätt och dans, och jag kom inte hem förrän halv fem inatt. Så nu är jag trött! Men det var värt det, och att få höra en hel del man inte visste om sin bror var ju kul, haha. 
 Ikväll blir det nog att gå en runda med Hulda, sen får vi se!

SKRIVET: 2009-08-07, kl 17:38:50 | PUBLICERAT I: Allmänt

Stadsfest

Ikväll blir det antagligen förfest hos Malin, länge sen man såg henne så det ska bli kul. Sen blir det stadsfesten, en liten stund i alla fall. Jag måste ju hem vid tolv, eftersom jag ska upp tidigt för att åka på bröllop. Känns lite konstigt, att min bror ska gifta sig. Dessutom är jag lite nervös, det kommer 85 personer på bröllopet och jag gissar att jag känner ungefär fem stycken. Det blir att göra det bästa av siyuationen, le och visa hur trevlig Magnus lillasyster faktikst är (haha). Och det ska jag inte göra med påsar under ögonen, så som sagt så blir det att åka hem lite tidigare idag.
Ha en bra kväll, och om ni bor i Kalmar så kanske vi ses ikväll


Måste ju bara visa mitt söta kusinbarn, Svea.
Visst är hon bara för söt?

SKRIVET: 2009-08-07, kl 11:22:20 | PUBLICERAT I: Allmänt

Rix FM

Igår var det då alltså en av Kalmars stora underhållningsdagar! Stadsfesten fortsätter också imorgon och på lördag (men på lördag är jag ju i Jönköping). Det var i alla fall jättekul! Började med förfest hos Jossah, kul att träffa killarna man inte träffat på länge! Kul att träffa Jossah också, och se hennes nya frisyr som var jättefin (kort och lite mer lugg). Har verkligen börjat gilla kort hår! Förut var jag helt inne på att "långt hår är det finaste som finns" men nu är jag inte helt säker. Själv skulle jag nog bara vilja ha fem-sju cm längre än jag har. 
 Efter förfesten drig vi ut och kollade lite. Träffade några trevliga killar utanför Kalmar teater ungefär, så jag, Nicole och Hulda satt och pratade med dem ett tag innan vi gick tillbaka till Jossah. Drog sedan med oss några ut men tappade bort dem. 
 Resten av kvällen gick vi runt i Kalmar, träffade lite folk. Vi träffade faktikst två riktigt trevliga tjejer, det tycker jag är ovanligt. Oftast är tjejer, speciellt på fest, ganska resarverade mot andra tjejer de inte känner. Men dedhär två bjöd med oss på fest! Dock visade det sig vara enfrätt tråkig fest, hos två killar med en vattenpipa. Så vi stack rätt fort.
 Övriga händelser var väll att jag ramlade på rumpan när jag sprang efter Jossah, marken bara försvann. Riktigt pinsamt.
Får se om jag åker in ikväll, annars blir det bara att ta det lugnt. På dagen ska jag i alla fall försöka hinna med att sola! Vill vara brun på bröllopet imorgon.
Kram, Amanda

SKRIVET: 2009-08-05, kl 11:36:28 | PUBLICERAT I: Allmänt

Jag tävlar!

Haha, första gången jag anmäler mig till en tävling här i bloggvärlden! Värt ett försök, eller hur? Jag tävlar om plattången och hårprodukterna hos http://lindablom.se/. Produkterna hon låter oss tävla om är jättebra, har använt de lite tidigare. Dock är det ju rätt dyrt att skämma bort sig med dyrare produkter jämt, speciellt när det handlar om hela serier!
 Idag ska jag i alla fall träna, känner hur energin bara spritter i mig! Spinning blir det, halv sex. Ikväll blir det även att inviga mitt nya hårserum, skriver kanske hur det var sen. Kommer inte ens ihåg vad det heter nu. Har aldrig använt ett hårserum innan, så får hoppas att det är bra!
 Ska dessutom passa på att tipsa om filmerna jag och Josephine såg i förrgår/natten till igår:
Marriage: Bra, underhållande film. Trots att den var väldigt hemsk emellanåt så var det ett tempo i filmen som inte gjorde den allt för allvarlig. Att både Rachel McAddams och Pierce Brosnan var med, gjorde ju inte saken sämre! Handlar om en man som är otrogen mot sin fru, och istället för att lämna henne "i skammen" som en skillsmässa gav på den tiden, tänker han förgifta henne.
Twilight: Nej, det var inte första gången jag såg den och inte sista heller! Historien om människan som blir kär i en vampyr är något ingen får missa. Jag kan hålla med om att den är en "tonårsfilm" men varför skulle det göra den sämre? Och Robert Pattinson är snygg, det måste ni hålla med om?
Seven Pounds: Will Smith i en av sina bästa roller! Om en man som ska donera sina organ när han dör, och ska ta reda på att de människor han gör det till är värda det. Hur bra som helst!
Missa ingen av dehär filmerna! Nu ska jag leta reda på en bok att läsa, ha en bra dag!

SKRIVET: 2009-08-02, kl 11:18:40 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bloggtorka, men här kommer ett inlägg i alla fall!

Igår var det tjejkväll hemma hos Josephine. Vi grillade, pratade, dansade och hade helt enkelt en sjukt bra kväll tillsammans! Bortsett från när vi var hemma hos Rebecca, i torsdags, så har vi inte träffats på länge. Så nu har vi bestämt att det får bli lite oftare igen! I vanliga fall brukade vi ju träffas i skolan, men nu är de sommarlov och efter det kommer vi gå på olika skolor, olika linjer... Och det får inte betyda att vi slutar träffas, det skulle vara för tråkigt!
 Idag blir det i alla fall att titta till Emma och bebisen, som numera heter Svea chockerande nog (min kusin är inte någon som kommer på ett så fint namn, även om Svea är ett rätt vanligt namn nu mera trodde jag att hon skulle döpa sin dotter till något jättevanligt. Så jag är rätt glad nu!). Senare blir det också att träna med Nicole, Hulda och Kim. Kim kanske även sover här.
 Måste dessutom meddela att jag har trettio kronor kvar att handla för fram till den tjugosjunde. Vad jag har köpt kanske jag lägger ut sen. Höstkläder är hundra gånger dyrare än sommarkläder!
 Nu ska jag i alla fall göra mig i ordning innan det bär av till kusinen. Puss